Fruit Janssens

gezonde en lekkere appels en peren

In onze boomgaard vind je een grote diversiteit aan appel- en perenbomen. Hierdoor kunnen wij in onze winkel heel wat verschillende soorten aanbieden. Hieronder zetten wij ze nog eens allemaal op een rijtje!


Appels


Delbare

Delbare is de vroegste appel van het seizoen. Hij wordt geplukt rond 15 augustus. Het vruchtvlees heeft een zoet/zure smaak. Hierdoor is het een frisse zomerse appel! Delbare is ook heel lekker om te verwerken in appelmoes.

Verkrijgbaarheid in onze winkel: half augustus – september


Zari

Deze heerlijke appel is een kruising van Delbare en Elstar. De vrucht is rood gestreept met een groen tot gele achtergrond. Hij is zoet, knapperig en hard. Geschikt als eetappel en moesappel.

Verkrijgbaarheid in onze winkel: eind augustus – eind oktober


Elstar

Elstar heeft een licht zoet zure smaak en is door zijn kleinere vruchtmaat ideaal om uit het vuistje te eten. Deze appel heeft een rode blos op een groen gele achtergrond.

Verkrijgbaarheid in onze winkel: september – maart


Cox’s orange Pippin

Dit is een klein appeltje met een heel fijn zoet aroma. Geschikt om te gebruiken in de keuken, bijvoorbeeld om op te vullen met veenbessen. Deze appel blijft mooi op zijn geheel.

Verkrijgbaarheid in onze winkel: september – januari


Boskoop

De authentieke Boskoop appels hebben een ruwe schil en een bruinrode kleur. Ze smaken eerder zuur en worden dan ook vooral in de keuken gebruikt. Zo is deze appel erg lekker om moes van te maken. Een andere benaming voor Boskoop is Renet of Goudrenet.

Verkrijgbaarheid in onze winkel: september – februari


Jonagored

Deze appel wordt gezien als het broertje van de Jonagold. Hij smaakt even knapperig maar heeft een iets frisser accent.

Verkrijgbaarheid in onze winkel: september – mei.


Jonagold

Deze appel heeft een mooie rode blos op een groene achtergrond. De vruchtmaat is groot tot zeer groot. Het is een zoete, stevige appel. Hij kan zowel als eetappel als in de keuken gebruikt worden.

Verkrijgbaarheid in onze winkel: september – mei


Golden

Deze appel heeft een gladde groene schil met soms een rozige blos. Het vruchtvlees is knapperig en smaakt zoet.

Verkrijgbaarheid in onze winkel: oktober – maart


Peren


Triomphe de Vienne

Dit is een sappige en zoete peer!

Verkrijgbaarheid in onze winkel: half augustus – half september.


Beurré Hardy

Dit is een groen tot bruinachtige peer. Zoet en sappig.

Verkrijgbaarheid in onze winkel: eind augustus – begin september


Durondeau

Durondeau peren hebben een ruwe schil, die opvalt door de prachtige herfstkleuren. Deze peren hebben een uitgesproken smaak en zijn eerder naar de zure kant. Ze zijn ook erg geschikt om in de keuken te gebruiken.

Verkrijgbaarheid in onze winkel: september – begin december


Conférence

Dit is zowat de bekendste Belgische peer! Hij heeft een slanke vorm en een groen gebronsde kleur. De Conférence peer smaakt zoet en zal naargelang de rijping sappiger worden. Hij kan zowel hard als zacht gegeten worden.

Verkrijgbaarheid in onze winkel: september – mei


Doyenné du Comice

Deze bolle peer heeft een groene kleur en meestal een mooie roze blos. Het vruchtvlees smaakt heerlijk sappig, zoet en smaakvol. Doyenné is tevens de perfecte dessertpeer.

Verkrijgbaarheid in onze winkel: oktober – januari


Beurré Alexander Lucas

Deze peer wordt voornamelijk hard gegeten en smaakt wat zuurder. Een goed alternatief voor de liefhebbers van Dubbel Flippen.

Verkrijgbaarheid in onze winkel: oktober – maart